energietransitie

Energietransitie
Ook in onze mooie gemeente Veldhoven voelen we dat het klimaat verandert. De laatste winters waren niet erg koud, zelfs relatief warm en vorige zomer is, het 75-jarig hitterecord gesneuveld. Met 40,4 gr. C was het nog nooit zo warm in Nederland.

Een van de grote boosdoeners is het CO2
Simpel gesteld: meer CO2 geeft meer klimaatopwarming. Gelukkig helpt de natuur ons om het CO2-gehalte te verlagen, bomen en planten nemen CO2 op en, onder invloed van zonlicht, geven er groei en O2 voor terug. Alleen… door de invloed van de mens is het evenwicht verstoord en wordt de CO2 niet voldoende opgenomen. De temperatuur stijgt dus, overal op onze aarde wordt het warmer.
Daarom zijn ambtenaren al tijden een “energietransitie” aan het schrijven!!

Hoe dit probleem oplossen??
Helaas wordt een eenvoudige oplossing genegeerd: BOMEN PLANTEN.
Het tropisch regenwoud in bv Indonesië, Maleisië en Brazilië (de longen van de aarde!!) worden in rap tempo gekapt. Westerse landen, waaronder Nederland, veroordelen deze landen hierom. Echter dit is hypocriet: in Nederland worden onze bossen in een nog hoger tempo gekapt. Zelfs in Veldhoven zijn er de laatste 2 jaar duizenden bomen gekapt. Ook kleine struiken worden, om onderhoudsgeld te besparen, door dit college wegbezuinigd.
Zie foto, onlangs in Veldhoven gemaakt, en vraag je af….
Is dit het goede voorbeeld?
BOMEN PLANTEN dus….