VSA HAALT PMD AFVAL OP TIJDENS FEESTDAGEN

VSA HAALT PMD AFVAL OP TIJDENS FEESTDAGEN

Met zijn bakfiets vol zakken met pmd-afval trapt Wim Peters maandagmiddag naar de milieustraat.

Door een fout is het pmd-afval op 24 december niet opgehaald in Oerle, De Kelen, De Run en het buitengebied van Veldhoven. Door de feestdagen zou de eerstvolgende ophaaldag pas zaterdag 2 januari zijn. Aan een oproep van de gemeente om de zakken weer binnen te halen, is maar mondjesmaat gehoor gegeven.

Oerlenaar Wim Peters zag de spreekwoordelijke bui al hangen. “Ik heb al een aantal kapotte zakken zien hangen. Straks gaan mensen rond de jaarwisseling ‘leuke dingen doen’ en is het op nieuwjaarsdag één grote bende. De inhoud begint nu al te stinken bovendien.”

Peters pakte in de vroege ochtend zijn bakfiets en startte op het kerkplein in Oerle met het ophalen van de zakken. Aangekomen bij zijn woning in de Oude Kerkstraat was zijn voertuig afgeladen vol.

In de tussentijd communiceerde de gemeente dat er dinsdag 29 december een ingelaste ophaalronde plaatsvindt. Peters neemt met zijn actie de ophalers al wat werk uit handen. “We willen allemaal betrokken burgers en dat mensen meer verantwoording dragen voor de omgeving waarin ze wonen.”

Omdat vrijdag 1 januari weer een feestdag is, zal het pmd-afval volgens de kalender op zaterdag 2 januari worden opgehaald. De overige afval inzameldagen staan op de afvalkalender 2021.