VSA: Zorg ? Niet praten maar doen

VSA wil dat er veel directere aandacht moet zijn voor mensen die hulp nodig hebben. Op vraag en dichtbij. Niet praten maar doen!

De gemeenteraad en met name de coalitie viel op 19 december 2017 over dat standpunt van VSA heen. Er was overlegd met instellingen en inwoners, een filmpje gemaakt en weer overlegd en een zaal in de Schalm afgehuurd. En die zat vol. En ja hoor daar was het resultaat…… een visie. Een hulpmiddel voor onder andere instellingen om met elkaar te praten. Te praten?  “We besluiten nu over een visie”, zegt de coalitie van GBV, VVD en D66.

VSA zegt: steek je tijd in directe hulp in stuur op resultaat, in plaats van het maken van visie’s en het maken van hulpmiddelen om met elkaar te praten. Waarom moeten mensen 8 weken wachten op een gesprek over zorg? waarom lange wachttijd voor dagbesteding? Waarom is er geen plek in de buurt waar mensen direct voor hulp terecht kunnen? Waarom wordt er overlegd en overlegd en overlegd. DOEN zegt VSA.

Wethouder boos: “Dit is een visie met 6’V’s. Daar kunnen we mee verder”. Verkeerde boosheid vindt VSA.

Al 4 jaar zegt VSA: “ directe hulp aan mensen op vraag dicht bij huis, daar kunnen we mee verder”. “Vraag de instellingen om resultaten” Al 4 jaar zegt VSA: “regel het nu eens met de doorverwijzing door huisartsen rondom jeugdzorg” De jeugdzorg loopt spaak. Weet je wat er vorige maand in een nota stond ? “ we gaan in gesprek met huisartsen”

Prachtig zo’n visie met 6 V’s.  Lees artikel in het ED 21 december 2017 over Sylvia die in een ziekenhuisbed moest wachten tot er thuiszorg was. Wel prima dat de gemeentemedewerker meteen kwam. Zo moet dat.