VSA-ers zitten nooit stil

Toen bij het Bureau Sociale Raadslieden (BSR) de koffie was ingeschonken in de door een vrijwilliger aansprekend opgeschilderde kopjes, kregen wij een compliment. “Jullie zijn in ieder geval een politieke fractie die wij regelmatig terugzien. Zo’n contact stellen we op prijs.” We horen dat vaker en zijn er trots op.

Wij vinden dat ook belangrijk om te doen. Omdat we volksvertegenwoordiger zijn, maar ook omdat we steeds weer leren van zo’n bezoek en zo uiteraard ook ons goed kunnen informeren.

Bij de BSR kregen we te horen dat door de veranderingen in het sociale domein de contacten in de basisnetwerk aanmerkelijk minder zijn geworden. Ze gaan nu zelf een poging  doen om die draad zelf  te gaan oppakken. Ook hebben ze hoge verwachtingen van de komst van een nieuwe ‘poot’: het minimaloket en de samenwerking met de Voedselbank. Nu alle drie onder 1 dak

Het is niet allemaal voor het voetlicht te brengen, maar de afgelopen weken gingen wij op bezoek bij Bestronics, daar werd gesproken over Brainport, de ontwikkeling van bedrijventerrein De Run en het bedrijf zelf natuurlijk. Ook spraken we met het bestuur van wijkgebouw D’n Uitwijk over het voornemen voor een nieuw zwembad. Daar vernamen we dat de gebruikers nauwelijks waren betrokken bij die ontwikkeling.

De Voedselbank heeft een nieuwe locatie en daar zijn ze erg blij mee. Hun wens is om alle mensen te bereiken die zouden kunnen gebruik maken van deze voorziening.

Bezoeken ook en gesprekken met  Theater de Schalm, De Bibliotheek, Zuidzorg, SWOVE, aan een bewonersgroep die problemen hebben met bomen in hun straat en het prachtige sportgala. Ook is gesproken met enige winkeliers in het Citycentrum over de situatie daar. Krabbelt men op na de langdurige economische crisis?

Voor eind januari en februari zijn er alweer nieuwe activiteiten gepland. Zo zal VSA meedoen met de Pubquiz in het patronaat in Zeelst en ook bij de carnavalsoptocht zul je het VSA-groen herkennen.

VSA heeft altijd  hart voor Veldhoven.